03-7788 7791

DND World Sdn Bhd

Pada bulan Mac 2003, seorang doktor kelahiran tempatan, Dr.Noordin Darus, yang merupakan kanser ‘survivor’, melihat peluang untuk memasarkan sistem penapis air yang dikenali sebagai Rx Water yang sangat membantunya dalam perjalanan pemulihan dan pengampunan daripada penyakitnya. Maka lahirlah Worldwellness Network Sdn Bhd. (WWN). Beberapa set pertamanya mendapat sokongan dan ulasan yang hebat terus ke Brunei dan Singapura malah Indonesia dan sejak itu dia tidak pernah menoleh ke belakang.

DND bermula dengan hanya 4 kakitangan di sebuah pejabat kecil yang disewa di Subang Jaya dan kini telah berkembang dengan 34 kakitangan di bangunan 8 tingkatnya sendiri di PJCC yang dikenali sebagai Menara DND.

Pada Januari 2022, ia menjalani penjenamaan semula dan kini dikenali sebagai DND WORLD. Sebelum ini DND hanya mempunyai sistem penapisan air, DND World kini mempunyai lebih daripada 30 produk berkaitan kesihatan dan telah mencipta jenama DND yang terkenal.

Titik jualan unik DND ialah kualiti produk daripada bahan-bahan yang dipilih dengan teliti tanpa meninggalkan apa-apa sintetik dan bukan organik. Pendekatan Dr Noordin terhadap kesejahteraan adalah melalui minda, badan dan jiwa serta gaya hidup bebas tekanan.

Dan slogan beliau ialah “jika anda rasa kesihatan itu mahal, cubalah sakit”!